Cum avem grija de copiii nostri – intre provocare si resursa? A fi parinte este considerata cea mai grea meserie din lume. Toate sursele bibliografice sustin lucrul acesta iar realitatea certifica si ea dificultatile cu care ne putem confrunta. Uneori suntem tentati sa spunem ca toate abilitatile de parinti ne vin odata cu nasterea bebelusului, dar pe masura ce acesta creste situatia devine din ce in ce mai complexa.
Iata cateva carti ce te pot inspira atunci cand te afli la „biroul”de parinte:
Jocuri pentru dezvoltarea inteligentei si creativitatii copiilor
Scoala joaca un rol educativ important dar exista lucruri esentiale pentru viitorul copiilor care nu figureaza in programa de invatamant. Curiozitatea, gandirea flexibila, perseverenta, determinarea si disponibilitatea de a-ti asuma riscuri sunt obligatorii daca vrei sa ai succes. Cartea cuprinde activitati si jocuri pentru copiii de toate varstele care pot fi adaptate celor mai diverse situatii: in aer liber sau la biroul de lucru, in excursie, in masina sau chiar la muzeu. Cu ajutorul lor parintii ii pot ajuta pe copii sa-si dezvolte spiritul de initiativa si creativitatea, sa invete din greseli pentru a progresa si sa-si imbunatateasca abilitatile de comunicare.
O poti comanda dand click pe carte!
Curs de Puericultura pentru tatici. 11 videoclipuri si tutoriale pentru viitorii tatici!
Cursul de Puericultura pentru tatici este realizat sub forma de videoclipuri si tutoriale ce cuprind: Travaliu: semne prevestitoare semne de travaliu si semne de urgenta precum si rolul taticului in primele zile de viata tristetea postpartum. Acasa, cum amenajam camera bebelusului si care este rolul tatalui in primele zile acasa, cand scoatem bebelusul la plimbare cand acceptam musafiri. Igiena bebelusului, cum ii facem baita cum facem igiena organelor de simt, igiena scutecului, cum imbracam bebelusul. Sistemele de purtat bebelusii: perioada corecta de folosire si instructiuni. Este o carte foarte utila in formarea taticilor pentru o noua viata, mai ales ca sunt foarte multe exemple de la alti parinti din viata reala.
O poti comanda dand click pe carte!
Sanatatea copilului meu. Ghid de simptome si ingrijiri
Un ghid practic, unic in felul sau pentru ca porneste de la simptome si nu de la diagnostic, cum fac de regula ghidurile pediatrice pentru parinti. Parintii se confrunta in primul rand cu simptome: copilul are febra, copilul tuseste, copilul nu aude bine, pe copil il dor dintii, copilului i-a aparut o eruptie pe piele, copilul are diaree sau consti-patie etc. Despre ce poate fi vorba? E grav sau nu? Ce este de facut repede inainte sa putem ajunge la doctor? Ce trebuie sa stim despre afectiunea copilului dupa ce doctorul a stabilit diagnosticul? Cartea se refera la copiii cu varste de la 0-12 ani si este in asa fel conceputa incat sa poata fi consultata rapid oferindu-i parintelui cu discernamant (nu asa cum le gaseste pe internet…) informatiile atat de necesare. Este o carte ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui parinte!
O poti comanda dand click pe carte!
Sper ca aceste referinte sa-ti traseze traiectoria vizibila in relatia cu copiii tai si meseria de parinte sa devina foarte usoara. Crestem impreuna cu ai nostri copii, invatam impreuna cu ei si ne dezvoltam odata cu evolutia lor!
Voi ce parere aveti despre aceste referinte ?Împărtăşeşte cu noi gândurile tale lăsând un comentariu mai jos sau pe facebook sau, pur şi simplu, trimiţând un email. Dacă ţi-a făcut plăcere să citeşti acest articol, îl poţi face cunoscut şi celor la care ţii.
ALTE ARTICOLE DIN CE CARTI SA MAI CITESTI PSIHOinFormat :
- Fa cunostinta cu starea ta de bine!
- 3 carti care te ajuta in provocarile educarii copilului tau
- 3 carti fundamentale pentru dezvoltarea ta