V-ati pus vreodata intrebarea de ce citim? Ce sunt cartile? De ce avem nevoie de ele? Multi ar putea spune in momentul acesta ca internetul este cea mai puternica sursa de informatii iar cartea tiparita a ramas in urma. Voi ce parere aveti? O carte pe care o tii in mana este de fapt dovada vie ca informatia este la tine, o absorbi si te introduce in lumea povestii. Cartea este o poveste fara sfarsit, un capitol care nu se incheie niciodata si un nesecat izvor al cunoasterii. De ce sa nu facem parte si noi din el?
Iata o serie de resurse bibliografice ce iti pot starni interesul:
Experimente de psihologie pentru dezvoltarea personala
De ce vedem viata in roz? Putem invata in timp ce dormim? Cum se formeaza instinctele? Volumul de fata prezinta descoperiri surprinzatoare din sfera psihologiei cognitive, ce ne permit sa intelegem modul in care functioneaza perceptia, memoria, inteligenta sau limbajul, sa ne dezvoltam aptitudinile si sa ne imbunatatim performantele la locul de munca sau in viata de zi cu zi. Afla raspunsurile utile la intrebari de genul: Cum se explica uitarea? De ce vrem intotdeauna mai mult? Ce ne inspaimanta si ce ne face sa plangem?
Toate aceste curiozitati sunt pe larg explicate intr-un limbaj flexibil, cu experiente de viata reale si cu argumente fundamentate din partea cercetatorilor in domeniu!
O poti comanda dand click pe carte!
Om si simbol. Interpretari ale simbolului in teoria artei si filozofia culturii
Gabriel Liiceanu realizeaza o impresionanta parada de idei care a intemeiat modernitatea, o fenomenologie a profunzimii intreprinse din perspectiva suprafetei. Suntem fiinte ale absconsului si sublimului dar avem nevoie – pentru propria noastra propulsie – de familiaritatea lipsita de frivolitate a tot ce e si ne cade sub simturi. Ambiguitatea noastra se bazeaza pe insasi ambiguitatea simbolurilor pe care le folosim la tot pasul: ne despartim in permanenta de sensibil ramanand in acelasi timp prizonierii bogatiei a carei natura precara am denuntat-o. Scrise dupa cum spune autorul intr-o vreme in care vointa de cultura insemna mai mult decat o simpla preocupare culturala, paginile acestei carti s-au nascut din dorinta disperata de a infrange istoria, de a oferi claritatea sub abstract si de a defini omul in toata simbolistica sa. Daca sunteti pasionati de astfel de subiecte ce tin de arta, cultura, filozofie, aceasta referinta bibliografica va fi pe placul vostru.
O poti comanda dand click pe carte!
Mituri despre sinucidere
Fenomenul sinuciderii este unul populat in intreaga lume. Statisticile arata ca in lume peste un milion de oameni se sinucid anual. Cei mai multi oameni presupun ca sinuciderea are legatura cu dispozitia deprimata si intr-adevar depresia este un factor cheie de risc pentru comportamentul suicidar. Insa cei mai multi dintre noi stim putine lucruri despre o tragedie care ii poate lovi pe cei dragi – iar multe dintre lucrurile pe care credem ca le stim sunt gresite. Cartea de fata desfiinteaza mit dupa mit si ne permite astfel o intelegere exacta si plina de compasiune a motivatiilor care stau in spatele comportamentului suicidar. Cartea demonteaza numeroasele modalitati in care sinuciderea este stigmatizata de ignoranta dezgust dispret si cruzime. Autorul ataca miturile bazandu-se pe materiale existente inca din vremurile biblice, studii de cercetare stiintifica si studii clinice literatura cultura populara si film. Eliberandu-ne de aceste mituri si prejudecati vom putea sa ii intelegem si sa ii ajutam pe cei aflati pe marginea prapastiei.
Este o carte utila atat pentru cei ce sunt interesati de psihologie, dar si celor ce doresc a-si imbogati cultura informationala. Este necesar sa detinem informatii din subiecte vaste, mai ales cand apare in discutie omul si toate actiunile sale.
O poti comanda dand click pe carte!
Voi ce parere aveti despre aceste referinte ?Împărtăşeşte cu noi gândurile tale lăsând un comentariu mai jos sau pe facebook sau, pur şi simplu, trimiţând un email. Dacă ţi-a făcut plăcere să citeşti acest articol, îl poţi face cunoscut şi celor la care ţii.
ALTE ARTICOLE DIN CE CARTI SA MAI CITESTI PSIHOinFormat :