Te-ai intrebat vreodata cum ar arata viata ta fara relatiile pe care le ai? Probabil ca nu! Si totusi, daca nu ai avea nicio relatie, tu ce rol interpretezi?
Fara sa constientizam, tindem sa luam relatiile din viata noastra ca pe un dat, ca pe ceva ce ni se cuvine si este normal sa existe. Simplul fapt ca ne nastem intr-o familie, ne supune relationarii din primele secunde ale existentei noastre, prin urmare consideram un firesc ca oamenii sa existe in preajma noastra. Perfect adevarat, acele relatii de inceput nu le-ai ales tu, insa acum adult fiind, te intreb: cine sunt oamenii din jurul tau si in ce relatii esti cu ei? Ce rol au acestia in viata ta?
Acasa, la serviciu, in timpul liber cu prietenii esti inconjurat de oameni, relationezi cu ei si fie ca iti dai seama sau nu, aceste relatii iti influenteaza gandirea, emotiile si comportamentul. Luand in considerare ca luam decizii in viata pe baza a ceea ce gandim si simtim, relatiile au un rol foarte important in viata noastra.
Adevarul este ca a invata sa relationezi este o necesitate pentru a ne pastra integritatea psiho-emotionala si uneori, chiar si pe cea fizica. Nu intotdeauna si nu toti am avut parte de-a lungul vietii noastre de modele sanatoase de relationare, prin urmare si noi facem de multe ori greseli care ne costa satisfactia si implinirea. Nu este suficient sa poti crea relatii, ci este nevoie sa poti crea relatii sanatoase, sa ai abilitatea de a le recunoaste si de a le intretine.
Prin urmare te invitam sa participi la dialogul nostru despre relatii sanatoase, unde vom discuta urmatoarele asptecte:
1. Ce sunt relatiile sanatoase – lamurirea conceptului – unde gasim relatiile sanatoase
2. Care sunt criteriile de stabilire a unei relatii sanatoase
3. Raportarea la relatii – ce sunt relatiile din viata noastra – valori