10 lucruri de retinut despre IERTARE

  10 lucruri de retinut despre IERTARE

 

Sunt lucruri in trecutul tau fata de care mai ai inca sentimente de vina, regret sau furie? Atunci trebuie sa stii ca ai nevoie de IERTARE. Pentru a putea ierta este important sa intelegi ce este si ce nu este iertarea:

1. Iertarea nu are nimic in comun cu gasirea unui vinovat, a unei victime sau a unui tap ispasitor

2. Iertarea nu inseamna sa te supui celui ce ti-a gresit sau unei situatii nefaste

3. Iertarea nu inseamna sa accepti sau sa fii de acord cu ceea ce te-a confruntat/provocat

Forgiveness

4. Iertator nu inseamna tolerant, pasiv, ingaduitor, naiv etc.

5. Iertator nu este o calitate, ci o capacitate

6. Capacitatea de a ierta se invata din copilarie si trebuie exersata pentru a putea fi dezvoltata

7. Sa ierti nu inseamna sa reprimi, sa negi sau sa eviti ceea ce simti

8. Iertarea are puterea de a te scoate din centrul unei probleme – te elibereaza din a mai fi cauza sau victima unui context provocator

9. Sa inveti sa ierti in mod corect, face din tine detinatorul unui instrument valoros in procesul depasirii situatiilor dificile si a dezvoltarii tale

10. Sa stii cum sa ierti, inseamna sa fii responsabil

iertare1

IERTAREA este un ingredient foarte important pentru a putea elimina blocajele interioare, pentru a depasi situatiile dificile si pentru a putea merge mai departe cu lectia invatata.

Persoanele care stiu cum sa ierte si care isi folosesc aceasta capacitate in viata de zi cu zi sunt persoane cu coeficiente ridicate ale inteligentei emotionale, dar si sociale. Persoanele care se dezvolta congruent emotional, inteleg instictiv importanta iertarii in desfasurarea vietii lor sociale.

Asa cum spuneam mai sus, iertarea este un proces, care presupune parcurgerea unor etape pentru a putea elibera continutul afectiv, emotional in cauza, si reprezinta nu de putine ori un punct central in demersurile psihoterapeutice.

Daca ai intrebari, sau daca ai nevoie de ajutor pentru a putea ierta, inscrie-te pe acest site si vei primi asistenta gratuita pe email, pentru o intrebare referitoare la o situatie dificila din viata ta in care ai nevoie de iertare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *