A fi femeie…?

On the platform, reading

N-o sa incep prin a-ti induce ca a fi femeie inseamna sa fii aranjata, coafata, sa porti tocuri si posete, sa ai ruj pe buze, sa fii mama, sa te imbraci in rochii si lista poate continua. Voi incerca sa conturez un tablou al femeii prezente, atat in viata ei cat si in viata celorlalti. Ce inseamna a fi femeie, dincolo de aparente?
A fi femeie inseamna a te accepta asa cum esti, a-ti oferi permisiunea de a evolua si de invata de la cei pe care ii consideri modele in viata ta. Aseaza-te pe primul loc in lista ta si incearca sa devii propriul idol, cu atentie insa, sa nu cumva sa cazi in capcana narcisismului.
Feminitate si emotii
Da, emotiile vin la pachet cu feminitatea. Femeile sunt un ocean de emotii: fericire, dragoste, ura, speranta, teama, durere, surpriza, extaz, griji si lista poate fi completata de voi. Ne temem prea mult, iubim prea mult, investim sentimente fara nici o limita.
Nu de putine ori, auziti: „voi, femeile sunteti foarte dificile”. Care este baza acestei presupuneri? Ei, bine femeile iubesc fara margini si urasc  fara sfarsit, se supara intr-o secunda si le trece intr-o clipa.

Feminitatea este o serie antonimica de stari prin care trecem la un moment dat in viata si care nu pot fi intelese cu usurinta de barbati. Acestia sunt modelati pe un tipar mult mai simplu, clar si concis, comparativ cu femeile care au darul de a nuanta orice pata alba. Sau neagra…!

De-a lungul secolelor femeile au servit drept ochelari, avand insusirea magica si incantatoare de a reflecta figura barbatului de doua ori mai mare decat e in realitate.

Feminitate si societate
Moralitate, responsabilitate, raspundere, fidelitate, reguli, obiceiuri, superstitii sunt ornamente sociale obligatorii pe care le poarta femeia si pe care barbatul le considera optionale. Inca ne confruntam cu fenomenul discriminarii cand vine vorba de feminitate, tradusa in comparatie cu masculinitatea prin: voce dulce, par mai lung, ten echitabil, înalțimea mai mica și oase moi fața de barbat s.a.m.d.
Pe langa rolurile sociale importante pe care le poate indeplini femeia, rolul consacrat si care nu poate fi egalat, este acela al maternitatii.
Feminitatea este marcata de suferinta si durere pe perioada sarcinii dar si de implinire sufleteasca, „viata noua” odata cu nasterea bebelusului. Femeia are posibilitatea de a se reinventa odata cu bebelusul sau; are sansa de a-si juca un alt rol in filmul vietii ei, rolul principal cu final nestiut si cu personaje alese.

Feminitate si contradictii

Subiectul feminitatii este foarte larg si ramane deschis discutiilor. Feminitatea a dat nastere si unor contradictii ce acompaniaza „definitiile” acesteia:
1. Feminitatea este o lupta constanta intre inima și minte.
2. Feminitatea este un amestec continuu intre rigiditate și fragilitate.
3. Feminitatea este o schimbare frecventa intre sensibilitate și duritate.
4. Feminitatea este o modificare regulata intre rigiditate și supunere.
5. Feminitatea este arta de trai in contradictii dar de a continua in echilibru.

Asa suntem noi femeile!
-Da! Cumparaturi, make-up, barfe și chicotelile sunt drepturile noastre din nastere.
-Da! Avem nevoie de 4-5 ore pentru a fi gata. Iar timpul nostru incepe atunci cand alții au ajuns deja la ușa. Rabdare domnule!
-Da! Nu avem nevoie continua de oxigen pentru a trai. Avem nevoie de un “non-stop” sa vorbim.
-Da! Noi nu ințelegem gadget-uri, motociclete, fotbal și matematica. Și ne pasa cel mai putin.
-Da! Stim doar doua adjective: dulce si dragut! Si doar  o singura interjectie: “! Awwwww” nu este atat de dulce? Etc.

Doamnelor, domnisoarelor…voi ce spuneti despre feminitatea voastra? Asteptam comentariile voastre atat aici cat si pe pagina de Facebook.

Alte ARTICOLE PSIHOinFormat DE DEZVOLTARE PERSONALA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *