Am avut noroc sa am noroc!

Prin noroc, noi intelegem ca prin coincidenta sau sansa sa apara circumstante favorabile noua, conforme unui anumit moment din viata noastra.

Consideram ca norocul este intamplator si nu poate fi obtinut prin intentie, sau planuit. Credem simplu: ori esti norocos, ori nu esti. Intr-adevar, spre exemplu, nu poti influenta castigul la loto sau cum vor pica zarurile oricat de mult ti-ai dori aceasta. Deci, nu poti fi norocos doar sperand si dorindu-ti!

Acesta este un adevar si totusi, in afara lui, exista posibilitatea de a-ti mari cantitatea de noroc din viata.

Noi avem o vorba care spune ca „omul isi mai face norocul si cu mana lui”. Iata cum:

 1. Sa stii ce vrei

Daca nu stii ce vrei, atunci cum iti vei da seama ca ai gasit ceea ce cautai?

Poate unii dintre voi va ganditi acum, ca stiti ce vreti dar tot nu aveti noroc. Insa, eu va spun ca este vorba de perceptie. In articolul “Poti paria pe convingerile tale?” iti vorbeam despre perceptia selectiva care se refera la faptul ca atentia noastra este axata doar pe anumite elemente din mediu, in timp ce altele ne raman ascunse. Prin urmare, daca tu iti doresti un anumit lucru, dar simultan gandesti ca nu ai tu atat noroc, cat sa realizezi acel lucru, ghici ce se intampla? Atentia ta va fi axata sa identifice mai degraba situatiile nefavorabile realizarii acelui lucru, in timp ce acele situatii care chiar te-ar putea ajuta vor trece neobservate, pentru ca nu crezi ca ai tu norocul acesta. Ceea ce confirma afirmatia de mai sus: ca ori suntem norocosi, ori nu suntem, insa aceasta este valabila doar in capul nostru. In realitate, nu exista noroc sau nenoroc. Lucrurile sunt pur si simplu si mai existam noi, cu perceptia noastra selectiva.

Sa stii ce vrei este foarte important, insa la fel de important este sa stii si ce gandesti pe marginea a ceea ce vrei. Oportunitati de tot felul sunt pretutindeni in jurul nostru, iar noi le putem recunoaste atunci cand avem „norocul” in minte.

Dream a Little Dream - Complete

 2. Spune-le celor apropiati si de incredere ce iti doresti

 Pentru ca suntem mereu in contact cu mediul, rareori putem reusi absolut de unii singuri sa realizam ceva. Ma refer la dorinte si nevoi mai complexe, nu la spalatul pe dinti.

Cand impartasesti cu ceilalti ceea ce iti doresti, adesea poti afla informatii si piste noi care sa te apropie de indeplinirea dorintei tale. Cum te-ar putea ajuta cineva, daca tu nu spui nimic?

Ah, si daca acum ti-a trecut prin cap ca daca le spun celorlalti ce vreau, ei vor face nu stiu ce lucru (negativ), atunci iti spun din nou: verifica pe ce se axeaza perceptia ta.

3. Incercarea moarte nu are, dar repetitia este mama invatarii!

 Stiai ca aici se aplica principiul lui Pareto? 80% din lucrurile pe care le vom face pentru realizarea unei dorinte, nu sunt cele care vor aduce rezultate substantiale. Doar 20% din actiunile noatre ne sunt cu adevarat folositoare, iar cu cat suntem mai la inceput de drum sau mai neexperimentati, chiar si din aceste 20%, doar 4 procente sunt cu adevarat relevante. De aceea oamenii de succes, inainte de a declara vreo nereusita, incearca cat mai multe variante pentru a raspunde unei probleme. Deci reusita nu tine de noroc, ci de cat de multe incercari ai la activ si campul tau de perceptie este mai mare… ceea ce ne duce firesc la urmatorul punct:

 4. Invata, invata, invata

 Cum sa-ti largesti campul perceptional, daca tu ramai blocat in greseli si nu reusesti sa extragi experienta noua din fiecare actiune? Ca sa devii o persoana constienta de oportunitatile ce te inconjoara si sa poti actiona asupra lor, trebuie sa ramai un discipol al vietii in permanenta. Greselile sunt oportunitati excelente de invatare si schimbare. Nu au nimic de a face cu nenorocul. Oamenii se demotiveaza si esueaza, pentru ca adesea se gandesc la beneficiile imaginare pe care le vad intr-o situatie si prea putin la cele existente in mod real. Un exemplu bun este al celor care stau intr-un job, care nu le aduce nicio bucurie, dar care au multe „explicatii” pentru a-si justifica alegerea. Acele explicatii sunt in mare parte imaginare.

Cand vrei ceva, atunci invata despre acel ceva: citeste, pune intrebari, asculta-i pe altii care au facut inaintea ta si apuca-te sa faci. Largeste-ti campul de perceptie si nu te limita la: eu nu stiu, eu nu pot, eu nu am experienta. Daca nu stii ceva, afla! Daca nu poti ceva, straduieste-te! Daca nu ai experienta, actioneaza! (Anticipez ca-ti trece prin minte ceva de genul: „Mda, e usor de zis…” Da, imi e usor sa spun, pentru ca deja am facut acest lucru si cred in el 100%.)

A Little Luck

 5. Invata sa-ti asculti intuitia si sa ai incredere in ea!

 Cat de mult te lasi condus de ganduri? Iti asculti vreodata acele sentimente interioare care iti transmit si ele mesaje? Ma refer la acele momente in care ti-ai spus post eveniment: „Am simtit eu ca e ceva in neregula, dar am crezut ca doar mi se pare.” Nu, nu ti s-a parut. Era intuitia, care nu are nimic magic sau mistic in ea, ci este o reprezentare resimtita a subconstientului. Cu alte cuvinte, desi nu constientizezi acest lucru, atunci cand ii dai o tema mintii tale, cum ar fi un obiectiv, pe langa munca constienta pe care o faci, mintea iti da pe parcursul drumului si indicii venite direct din inconstient.

6. Crede ca poti reusi!

Ca sa-ti dai cu adevarat sanse, trebuie sa incerci. Ca sa incerci, trebuie sa-ti asumi posibilitatea greselii. Ca sa-ti asumi posibilitatea greselii, trebuie sa poti invata. Ca sa poti invata, trebuie sa te intereseze. Ca sa te intereseze, trebuie sa ai incredere. Ca sa ai incredere, trebuie sa fii atent la gandurile tale.

Multe dintre marile realizari, nu au venit peste noapte. Poate asa ni se pare noua, pentru ca am asistat doar la rezultatul final. Marile realizari au in spate multe start-uri, multe dificultati depasite, multe ore de munca si experienta acumulata. Dar toate au ceva comun: credinta ca se poate. Cum crezi ca a reusit Simona Halep o asemenea performanta? Sa nu o jignim afirmand ca a avut noroc, pentru ca daca este asa, atunci acest noroc si l-a faurit singura urmarind pasi similari celor descrisi aici.

 Nu renunta la visele tale! Dar nici nu persista intr-o metoda care nu-ti aduce ceea ce vrei. Norocul pleaca de la tine si de la cum il percepi. Daca crezi ca ai puterea de a ti-l fauri singur, atunci vei reusi si in plus, abia atunci incepe magia: cand iti faci norocul singur, usi nevazute pana atunci incep sa se deschida si te invita sa pasesti. In final tu alegi!

Poti fi norocos, dar nu crezand orbeste, prin magie sau prin visare continua, ci prin a invata sa-ti folosesti puterea creatoare cu care esti inzestrat.

Daca ai avut „norocul” sa citesti acest articol si ti-a placut, atunci te rog lasa-mi mai jos gandurile tale despre acest subiect. Daca crezi ca norocul ii preocupa si pe cei cunoscuti tie, atunci te rog sa le transmiti si lor link-ul sau „norocul”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *