Asigura-te ca esti bine…prin 20 de activitati!

Ce vreme urata e afara! Ce urat imi sta cu rochia aceasta! Ce tunsoare nepotrivita am! Ce colegi insuportabili am! Rata la banca? Copii mofturosi? De cate ori aceste situatii nu v-au influentat starea generala?

ID-100200659


Cum definiti voi starea de bine? La noi ar fi o stare ce iti poate oferi cantitatea de energie necesara in fiecare zi pentru a fi multumit de tine. Cum iti poti da seama daca esti multumit de tine? Oh, doamne cate intrebari nu-i asa? Pai omul are o gandire complexa, fapt pentru care luam in considerare toate elementele posibile. Pentru a-ti da seama daca esti multumit de tine trebuie sa te gandesti la un singur lucru: te accepti asa cum esti fara nici o obiectie?
Starea de bine poate fi o chestiune de moment sau poate fi ceva pe timp indelungat, depinde doar de tine cum vrei sa o creionezi. Este important sa te simti bine in pielea ta- sa te simti frumos si admirat pentru ca ai nevoie de asta, sa te simti confortabil in actiunile tale-sa nu fii presat de timp,de sef, de critici pentru ca asta iti poate oferi garantia succesului uneori. Poate parea ceva greu de atins pentru ca realitatea vine insotita de multi alti factori. Toate acestea iti pot influenta starea de bine.
Iata  pasii pe care ii poti face in a-ti mentine o stare de bine generala pentru cat mai mult timp:
1. Fa-ti timp sa zambesti! Terapia prin ras a adus numeroase beneficii de-a lungul timpului. Avand o atitudine deschisa si zambitoare iti vei induce o astfel de stare chiar daca pe moment esti afectat de alte lucruri. Invata sa-ti educi corpul sa transmita starea de bine, relaxare, voie buna si ii vei ajuta si pe ceilalti. Intotdeauna o atitudine relaxata si vesela atrage dupa sine persoane cu aceleasi caracteristici.
2. Fa vizite prietenilor si organizati o petrecere fulger!
3. Cum stai la capitolul miscare? Cercetatorii au descoperit ca un sprint de 30 de secunde in timpul unui mers pe jos de exemplu, te poate ajuta sa iti descarci energia negativa si sa gandesti mai pozitiv.
4. Savureaza un ceai de banane! Cam greu de procurat, nu-i asa? Si totusi nu e o gluma: cercetatorii din Taiwan sustin ca acest ceai contine o serie de substante ce maresc nivelul serotoninei- sau altfel spus, hormonul fericirii.
5. Cum stai cu banii? Nu te intreb ca sa te etichetez si sa spun ca oamenii mai putin bogati sunt mai fericiti, nu. Incearca sa-ti realizezi un control al finantelor cand ai timp, pentru ca o astfel de monitorizare iti poate aduce o stare de siguranta, de control, de echilibru, o stare de bine in final.
6. Canta! Chiar daca nu ai voce nu te condamna nimeni. O astfel de activitate de ajuta sa scapi de stres.
7. Acte de caritate! Ideea ca poti ajuta pe cineva te poate ajuta sa iti formezi o imagine mai buna despre tine. Doneaza sange de exemplu, sunt foarte multi oameni care au nevoie si pe care ii poti ajuta chiar tu.
8. Cumpara-ti flori (in cazul femeilor)! Oh, cum suna asta? Iti place sa le primesti mai mult decat sa le cumperi nu-i asa?Ei bine, nu este nimic de condamnat in a-ti cumpara flori; ele sunt simbolul fericirii fapt pentru care apeleaza la acest gest.
9. Asculta muzica pe care o preferi pentru ca te va conduce spre o stare generala relaxata si vei putea privi lumea cu alti ochi.
10. Bucura-te de soare! Lumina naturala si razele soarelui te ajuta sa scapi de ideile negative pe care le ai in cap. In studiile realizate pe acest domeniu s-a demonstrat ca rata de depresie este mai mare in tarile nordice (Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda) unde intunericul este majoritar, decat in celelalte tari din Europa unde exista un echilibru intre noapte si zi.
11. Aminteste-ti ceva placut! Intotdeauna amintirile placute au un efect benefic asupra starii tale. Te poti gandi de exemplu la cea mai frumoasa excursie in care ai fost, la cea mai frumoasa zi de nastere, la cel mai frumos moment din viata ta din ultimele 2saptamani.
12. Picteaza! Orice poti creiona pentru ca prin desen sau prin scris iti poti elimina energia negativa.
13. Shoppingul? Daaaaa, este indragit de majoritatea femeilor dar si de barbati in ultimul timp. Daca te relaxeaza poti sa-l faci oricand. Nu este neaparat nevoie sa ai foarte multi bani pentru a face acest lucru. Cumpara-ti lucruri marunte dar care te fac fericit.
14. Mergi la filme de comedie! Acestea iti vor oferi o stare generala de bine.
15. Curatenia prin casa! Da, este o modalitate prin care sa te descarci si sa scapi de griji.
16. Joaca-te impreuna cu copii tai! Momentele petrecute alaturi de cei dragi sunt incarcate de multumire sufleteasca si de bucurie.
17. Viseaza cu ochii deschisi! Nu este o pierdere de timp ci dimpotriva  ajuta mintea sa se relaxeze.
18. Masaj de relaxare! Cred ca este pe gustul tuturor femeilor si poate si pe gustul babatilor, asa ca este o modalitate prin care sa iti induci starea de bine.
19. Gatitul poate fi un mijloc de relaxare pentru unii dintre voi. Daca te incadrezi incearca sa-l practici!
20. Mergi la concertele in care vor veni idolii tai muzicali, asta da stare de bine. Este o ocazie mai rara dar care nu ar trebui ratata.

In final fii surprins ca acum te simti mai bine, nu-i asa?

Asadar, lista nu se termina aici. Sunt o sumedenie de lucruri ce pot fi facute si care sa iti asigure o stare de bine, trebuie doar sa le descoperi si sa le practici pentru a te bucura de rezultate. Tu cu ce alte activitati imbogatesti lista? Asteptam ideile tale si pe pagina oficiala de facebook.

Alte ARTICOLE PSIHOinFormat DE DEZVOLTARE PERSONALA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *