De ce el?…..De ce ea? recenzie de carte

de-ce-el-de-ce-ea-cum-sa-gasesti-dragostea-adevarata-intelegandu-ti-tipul-de-personalitate_1_categorie

O poti comanda dand click pe carte!

O relatie de cuplu se formeaza intai pe baza atractiei fizice..ba nu, o relatie de cuplu se formeaza abia dupa ce incepi cat de cat sa-ti cunosti partenerul…si contrazicerile continua in aceasta latura. Aici intervine intrebarea de l-am ales pe el, de ce am ales-o pe ea? Care este caracteristica ce te ajuta in alegerea partenerului/partenerei de cuplu?
Cartea „De ce el? De ce ea? Cum sa gasesti dragostea adevarata intelegandu-ti tipul de personalitate” aparuta la editura Humanitas, reuseste sa contureze motivele pentru care facem alegerile in relatia de cuplu.
Noi, oamenii suntem un cocktail de hormoni. Peste aceasta se depun achizitiile datorate educatiei si culturii in care crestem, experientele de viata, cautarile personale, setul de valori adoptate, atatea si atatea variabile care compun universul unic al fiecarui individ.
Ce ramane definitorie pentru personalitatea unui om este acea compozitie chimica innascuta, proprie, bazata pe un numar de patru sisteme: dopamina, testosteronul, serotonina si estrogenul. In functie de acesti hormoni se diferentiaza patru mari tipuri de personalitate Exploratorul, Conducatorul, Constructorul si Negociatorul.

Aceste tipuri sunt usor de identificat pentru ca Helen Fisher, autoarea cartii a inserat un chestionar util in identificarea personalitatii fiecaruia din voi.
Ce anume influenteaza alegerea unui anumit partener de viata si de ce unele relatii pur si simplu nu functioneaza? Raspunsurile s-au descoperit in urma studiului realizat de Helen Fisher; ea a gasit confirmarea in cei peste opt milioane de oameni din peste patruzeci de tari unde a fost pus in aplicare prin intermediul unor site-uri de servicii matrimoniale.

“Ce este mai de temut: o femeie care face alegeri sau un barbat care nu face?”

P. Bruel

Concluzia la care s-a ajuns: ca sa-ti gasesti dragostea adevarata este esential sa te cunosti pe tine insuti si sa traiesti in acord cu propria-ti identitate. Nu-i de mirare ca exista atatia oameni de stiinta dar si profani care considera ca extremele se atrag. La fel de multi sustin ideea potrivit careia cine se-aseamana se-aduna. Ambele tipare exista si totul depinde de tipul de personalitate principal al fiecaruia. Este important ca intr-o relatie de cuplu, partenerii sa se completeze pentru a putea ajunge la un echilibru si o evolutie fireasca a lucrurilor. De asemenea, nu trebuie sa te bazezi pe ideea ca detii forte magice pentru a schimba atitudinea si comportamentul partenerului/partenerei, incearca sa ajungi la un numitor comun si sa  intelegi nevoile si caracteristicile ce fac parte din personalitatea fiecaruia din voi.

ALTE ARTICOLE DIN CE CARTI SA MAI CITESTI PSIHOinFormat :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *