Invata sa asculti! – recenzie carte

invata-sa-asculti_1_categorie

O poti comanda dand click pe carte!

Pe drumul catre solutionarea oricarei probleme, ascultarea pare a fi cheia care remediaza situatia. Ascultarea este o calitate, un defect, un atu, o caracteristica innascuta sau dobandita? La prima vedere ascultarea poate fi o componenta a comunicarii, comunicarea fiind un proces prin care interactionam cu ceilalti pentru a crea noi relatii, pentru a afla lucruri noi, pentru a socializa etc.

„Asculta de doua ori inainte sa vorbesti”? cum iti suna dictonul acesta? Este necesar sa te asiguri ca ai inteles subiectul discutiei, ca ai receptionat mesajul si ca intelegi persoana care ti se adreseaza. Ascultarea a aparut din nevoia de a fi inteles, de a fi auzit toate acestea ducand la instalarea unui echilibru, atat in relatiile de cuplu cat si in relatiile interpersonale.

Cartea de fata, „Invata sa asculti” este un ghid foarte util, ce iti poate aduce imbunatatiri vizibile in relatiile personale. Autorul prezinta conceptul de validare a sentimentelor, care este o tehnica perfecta in comunicarea cu ceilalti si te invata cum sa-ti asculti interlocutorul fara sa-l judeci, sa il critici, sa il etichetezi.Validarea sentimentelor trebuie insotita de respect, onestitate deoarece in altfel de conditii poate fi vazuta ca o manipulare.

Cartea este imbogatita cu o sumedenie de exemple inspirate din viata reala, din experienta unor terapeuti si nu numai, de unde orice cititor are cate ceva de invatat.

Lumea ar fi mai fericita daca oamenii ar fi la fel de capabili sa taca pe cat sunt capabili sa vorbeasca.

B.Spinoza

Este necesar sa amintim faptul ca viata este imprevizibila si ca situatiile cu care ne confruntam fie in familie, la serviciu sau pe strada ne pot influenta negativ viata. Cum depasim circumstantele? Ei bine, sotii Lundberg ofera cititorilor sfaturi foarte utile si principii practice prin care ii poti ajuta si pe ceilalti sa isi rezolve problemele si sa se bucure de relatii sanatoase cu cei din jur.

In ce fel va ajuta  sursele bibliografice pe care le consultati in evolutia voastra personala? Asteptam parerile vostre!

ALTE ARTICOLE DIN CE CARTI SA MAI CITESTI PSIHOinFormat :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *