Comunicarea digitala cu partenerul de cuplu!

7 sfaturi pentru a evita conflictul si cearta prin mesaje
In relatia de cuplu una dintre problemele cele mai intalnite este cea a conflictului. De ce apare? Cum sa-l gestionam si cum sa procedam pentru a preveni aparitia acestuia? Sunt intrebari frecvente ce vin atat din partea barbatilor, cat si din partea femeilor. Problema se acutizeaza in momentul in care relatia cu partenerul vostru se bazeaza si pe o comunicare virtuala.

ID-100138412(1)
ID-10029468

Spatiul virtual este un mediu ce s-a dezvoltat foarte repede in ultimii ani, ceea ce a permis si inmultirea retelelor sociale. Cum stati cu acele conflicte ce se nasc in aceasta sfera a digitalului? Cum reactionezi daca partenerul nu-ti mai raspunde la mesajele trimise pe Facebook sau la e-mailuri?
Vin in ajutorul vostru cu o serie de sugestii pentru a depasi usor acest nor al comunicarii:
1. Conecteaza-te cu partenerul folosind mesaje incarcate emotional, fotografii simpatice, melodii care va sunt cunoscute si care au legatura cu relatia voastra de cuplu. In acest fel ii vei castiga interesul, simpatia, respectul si in mediul virtual. Nu uita sa te folosesti si de cateva note scurte lasate in conturile lui de socializare, ii vei demonstra ca te gandesti la el si ca ziua nu poate trece fara sa va conectati fie si asa.
2. Da dovada de intelegere chiar si atunci cand partenerul tau nu este online tot timpul cand ti-ai dori asta! Nu-ti tulbura linistea gandindu-te la lucruri negative ci ia in considerare ca poate fi intr-o sedinta sau se poate afla intr-un loc in care conexiunea la internet este imposibila. Luand in considerare aceste situatii incearca sa nu devii insistenta in a primi imediat raspuns si sa creezi un conflict fara motiv. Rabdare, perseverenta, intelegere sunt cuvintele cheie in comunicarea digitala.
3. Intreaba-ti partenerul cand este disponibil mai mult timp, pentru a beneficia si de celelalte componente vizuale, auditive din sfera digitalului. Astfel se creeaza legatura emotionala intre voi, chiar si de la distanta. Incearca sa-i adresezi intrebarea pe un ton calm si cald si nu utiliza un ton rece, aspru ce poate fi interpretat ca un ton de comanda.
Certurile pe internet nu ofera nici o solutie viabila la problema aparuta. Incearca sa va discutati problemele si nelamuririle cand va intalniti fata-in-fata.
4. Adopta o atitudine prietenoasa si intelegatoare, nu fa apel la mesaje jignitoare sau agresive. Daca observi acest lucru din partea partenerului, atunci intrerupe comunicarea si continua discutia in momentul in care va intalniti in particular. Poti lua in calcul urmatoarele posibilitati:
-ai interpretat gresit unul din mesajele lui;
-el a putut interpreta gresit unul din mesajele tale, stii tu –limba romana are mai multe sensuri si uneori creeaza confuzie intr-un proces de comunicare;
– raspunsul lui a venit cu asprime pentru ca poate l-ai determinat sa se simta ranit si afectat de un lucru;
5. Cearta pe internet poate avea consecinte negative. De ce spun lucrul aceasta? Pentru ca odata trimis un mesaj incarcat de emotie negativa si conflictul este deja pornit, timpul in care se vor tot trimite acest gen de mesaje se poate prelungi de la cateva ore pana la o zi intreaga. Inconvenientul este ca amandoi veti pastra in arhiva acest gen de texte si ori de cate ori le veti vedea, un alt conflict se va declansa. Asadar, evita discutiile conflictuale in sfera digitalului, fa apel la realitate si confruntati-va fata in fata.
6. Asigura-te ca esti destul de calm/a si de linistit/a inainte sa incepi o discutie pe internet cu partenerul tau. Inainte de a-i trimite mesaje ia o pauza, deconecteaza-te de la serviciu (daca esti la birou in timpul aceasta), fa orice iti face placere si te scapa de emotiile negative, de stres, de nervi etc. De ce spun toate astea? Pentru ca exista posibilitatea sa-i transmiti si partenerului acelasi lucru si el nu poate fi vinovat de ceea ce ti se intampla tie.
Daca inca simti tensiune, incearca sa nu iei telefonul in mana, sa-ti inchizi laptopul si nici sa nu te gandesti sa-l contactezi.
7. Nu uita sa te pozitionezi si in locul partenerului tau! Este ca intr-o poveste, pune-te in locul personajului pentru a intelege cu adevarat actiunea. In acelasi mod poti proceda si tu.
De fiecare data cand incepi sa-i scrii un mesaj, dupa ce l-ai terminat gandeste-te o clipa la maniera in care il poate interpreta partenerul. Daca ti se pare ceva suspect, modifica-l. Nu trimite mesajele fara sa le recitesti si fara a le trece putin si prin filtrul gandirii lui.
Era digitala ne aduce atat avantaje cat si dezavantaje la nivelul comunicarii. Intr-adevar comunicarea s-a extins iar timpul folosit poate fi pretios sau din contra malefic. Depinde doar de atitudinea ta cum evolueaza comunicarea dintre voi.

Cati dintre voi se regasesc in scenariile prezentate? Cum reactionati si ce solutii utile aveti? Impartasiti cu noi ideile si experientele voastre in legatura cu acest subiect printr-un comentariu sau o remarca si pe pagina oficiala de facebook!

Alte ARTICOLE PSIHOinFormat despre RELATII:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *