Prieteni dupa ce ne-am despartit? Mit sau realitate?

Odata incheiata o relatie de cuplu este inevitabila aparitia suferintei, a pierderii, a inceperii unei noi etape din viata ta. Toate aceste lucruri se inscriu in sfera normalului daca iti asumi aceste etape si nu le imbraci intr-o forma catastrofala.
In ce relatii ramai cu fostul partener/a?
Aici este un punct sensibil pentru fiecare, dat fiind faptul ca incetarea relatiei, de cele mai multe ori sunt traduse si prin incheierea oricarui tip de relatie, fie ea si de amicitie.
De ce renunta oamenii definitiv la persoanele cu care au format un cuplu?

We will stay forever

-pentru ca doresc sa stearga trecutul din viata lor;
-din dorinta de a incepe o noua etapa a vietii lor, cu alte perspective si dorinte;
-pentru ca fug de amintiri ce le trezesc sentimente., pe care nu sunt dispusi sa le mai simta;
Prieteni dupa ce ne-am despartit? Mit sau realitate?
Poate fi realitate pentru multi dintre noi ,care au experimentat aceasta situatie. De ce sa stergi orice urma a trecutului din viata ta? De ce sa renunti la prietenii comuni? De ce sa nu mai frecventezi anumite locuri? De ce sa-i eviti privirea, cand intamplator va intalniti?
Incearca sa-ti asumi orice etapa a dezvoltarii tale personale, orice castig, orice esec pentru ca toate astea fac parte din evolutia fiecaruia.
Despartirea de partenerul de cuplu nu trebuie sa fie catalogata drept ceva catastrofal, ci drept o situatie la care s-a gasit solutia potrivita. Incompatibilitatea dintre parteneri, din orice punct de vedere, se traduce prin faptul ca nu indepliniti toate criteriile pentru a forma un cuplu reusit.
Ce inseamna sa ramai amic cu partenerul de cuplu?
Acest tip de relatie este o sabie cu doua taisuri; oricand exista riscul sa crezi ca sunteti iarasi un cuplu, daca nu stabiliti niste reguli clare in noua postura.
Iata 5 sugestii care te pot ajuta sa pastrezi relatia de prietenie cu fostul partener:
1. Clarifica-ti sentimentele pe care le ai in prezent, pentru fostul partener;
2. Stabileste limite in ceea ce priveste frecventa intalnirilor ( necesar ar fi ca intalnirile sa nu fie planificate ci sa se desfasoare intamplator), discutiile telefonice ( sa se desfasoare in timp scurt si sa aiba la baza discutii generale, nicidecum lucruri personale, confesiuni etc);
3. Pastreaza distanta fizica;
4. Incearca pe cat posibil sa nu aduci in discutie momente sau intamplari din fosta voastra relatie;
5. Respecta-i dorinta si ofera-i timp partenerului, ce nu este pregatit pentru o relatie de amicitie cu fosta partenera;

Poti avea o relatie de amicitie cu fostul partener de cuplu, daca trasezi foarte bine limitele si daca il accepti ca pe un alt personaj in viata ta. 

Alte ARTICOLE PSIHOinFormat despre RELATII:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *