Mintea-aliatul puternic impotriva tuturor problemelor!

Mintea noastra este atat de variata incat putem sa cadem in prapastia gandurilor negative sau putem sa evoluam spre cele pozitive. Ti-ai pus vreodata intrebarea: Cum functioneaza mintea? De ce suntem conditionati in actiunile noastre de diverse bariere?
Cheia spre o viata fericita si dominata de optimism o reprezinta abandonarea gandurilor negative si antrenarea mintii spre pozitivism.
Iata ce referinte bibliografice am pregatit pentru tine:

nu-ti-sta-in-cale-5-chei-pentru-a-depasi-asteptarile-tuturor_1_categorie

Nu-ti sta in cale. 5 chei pentru a depasi asteptarile tuturor!
Robert K. Cooper reinventeaza literatura motivationala in aceasta carte dedicata liderilor managerilor si in general tuturor oamenilor, dispusi sa nu se lase conditionati de  barierele sociale si de propriile limite psihologice.  Ofera atat o viziune ampla si articulata asupra dezvoltarii de sine cat si strategii si unelte pentru transpunerea acestor principii in practica. Ar fi fost de asteptat ca in lupta noastra pentru o viata satisfacatoare plina de succese creierul nostru sa fie un aliat de nadejde dar surprinzator tocmai contrariul e valabil. Cartea lui Cooper te va ajuta sa intelegi ce se petrece in mintea ta. Odata ce vei sti ce te motiveaza cu adevarat vei putea deconecta zonele contraproductive ale creierului, vei putea activa pe cele productive si  vei inscrie pe traseul realizarii a ceea ce toata lumea crede ca nu esti in stare.  Cartea  prezinta cele cinci chei care iti sunt necesare pentru alegerile ce iti vor permite sa te implici profund  in realitatea lumii de astazi: DIRECTIE, CONCENTRARE, CAPACITATE, ENERGIE, IMPACT. Robert Cooper deseneaza o harta de forta catre o gandire limpede de care au nevoie toti inovatorii liderii promotorii viitorului – atat in domeniile afacerilor tehnologiei sau educatiei cat si in vietile personale.

 O poti comanda dand click pe carte!

cum-functioneaza-mintea_1_categorie

Cum functioneaza mintea ?

Intrebari la care raspunde cartea lui Pinker: Ce este mintea? Cum a evoluat mintea? Cum se explica toate capacitatile mintii omenestii unele dintre ele aparent miraculoase in ordinea naturala: perceptia, gandirea, cunoasterea, relatiile sociale, sentimentele, judecatile etice, experienta, estetica, contemplarea problemelor metafizice? Cum functioneaza mintea este o sinteza ampla a celor mai reusite explicatii ale vietii noastre mentale care au fost propuse in stiintele cognitiei si in biologia evolutionista apeland la teorii care merg de la neurostiinte la economie si psihologie sociala.

 O poti comanda dand click pe carte!

cat-de-plina-ti-e-galeata_1_categorie

Cat de plina ti-e galeata?

Strategii pozitive pentru munca si viata. Cum te-ai simtit dupa ultima interactiune pe care ai avut-o cu o alta persoana? Poate persoana respectiva – sotul sau sotia, cel mai bun prieten sau chiar un om necunoscut – ti-a umplut galeata facandu-te sa te simti mai bine si insuflandu-ti o atitudine pozitiva? Sau dimpotriva acea persoana a luat cu cana din galeata ta lasandu-ti prada unor sentimente negative pe care nu le-ai mai incercat de mult timp?
Cat de plina ti-e galeata? explica modul in care chiar si cele mai scurte perioade de interactiune pot afecta relatiile interumane, productivitatea la locul de munca, sanatatea si longevitatea. Structurata pe baza unei idei metaforice simple referitoare la o cana si la o galeata si fundamentata pe concluziile a 50 de ani de cercetari asidue, cartea ilustreaza modalitatea in care poti mari ponderea momentelor pozitive din viata si de la locul de munca, micsorand totodata numarul momentelor negative.

 O poti comanda dand click pe carte!

 Voi ce parere aveti despre aceste referinte bibliografice? Împărtăşeşte cu noi gândurile tale lăsând un comentariu mai jos sau pe facebook sau, pur şi simplu, trimiţând un email. Dacă ţi-a făcut plăcere să citeşti acest articol, îl poţi face cunoscut şi celor la care ţii.

ALTE ARTICOLE DIN CE CARTI SA MAI CITESTI PSIHOinFormat :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *